Uns 580 milions d'anys arrere, va iniciar a la Terra un ràpid període de canvi que es coneix com l'Explosió Cambriana, i té com a caracteristiques l'aparició de noves formes de vida que van acabar conduint a vida actual. Els fòssils són imprescindible per als paleontòlegs, ja que gràcies a ells elaboraren la cronologia de l'evolució des d'aleshores fins ara. Saber coses dels 3.000 milions d'anys Precambrià, és difícil, perquè aquells cosos són blans i no deixen, o rarament o fan, restes d'emprentes. Però, gràcies a les noves tecnològies podem rastrejar els seus ADNs.
Gràcies a que tots els organismes vius hereten els seus genomes de genomes parentals de fa molts anys, uns biòlegs informàtics del MIT han tingut la idea de utilitzar els genomens de la gens de hui dia, de la gent viva, per a reconstruir l'evolució d'aquestos. Van combinar la informació de la biblioteca genòmica, amb el seu propi model matemàtic que té en compte la forma en què evolucionen els gens.
Els científics van seguir milers de gens a partir de 100 genomes moderns, viatjant fins a l'aparició, la primera que es reconeixia, d'eixos gens, obtenint aixì fòssils genòmics. Estos ens diuen quan es van originar els gens i quins microbis els posseïen. El resultat de tot açò, ens diu que el genoma col•lectiu va patir una expansió fa entre 3.300 i 2.800 milions d'anys. D'aquesta explosió, es van crear un 27% de les families de hui dia.
Este període ha sigut anomenat l'Expansió Arcaica.
o Noticies relacionades
o Video
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada