Domingo Gimeno ( vulcanòleg de la Universitat de Barcelona) , afirma que en les últimes semanes el volcà Eyjafjalla ha rebut nou magma des del mantell terrestre, i per tant, el volcà hi hi ha sufrit una reactivació.
Hipòtesis afirmen que pot ser aquest volcà puga produir activitat eruptiva en les pròximes semanes i mesos.
Aquest investigador espanyol junt amb altres , són els responsables de l´anàlisis científic per estudiar el volcà islandés.
Des del punt de vista de Fernàndez Turiel, els efectes negatius sobre l´intensitat explosiva i condicions metereològiques continuaràn.
Per altra banda, aquestos científics conclouen que l´activitat explosiva, concretament en columnes piroclàstiques, alcanzen els 5 o 6 kilòmetres d´altura, ocasionant la dispersió de cendres cap a l'est i sudest del volcà, i per tant, recubreixen tota la glacera de la cima del volcà.
Aquest nou fet de l'Eyjafjalla, és a dir, rebre magma des del mantell terrestre, suposa una elevada erupció fins a la cambra magmàtica superficial.
A més a més, la UB informa que els experts dedicats a la investigació cintífica han estudiat l´avanç lent del front de lava per la llengua de la glacera Gígjokul. Esto genera núvols de color blanc formats per vapor d´aigua. Una consecuéncia negativa d´aquest fet és la destrucció d´un llac de desgel al final de la llengua de la glacera.
Finalment, destacar que els investigadors espanyols han agafat mostres de cendres per analitzar-les en els laboratoris espanyols.
noticia original:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/volcan/Islandia/seguira/activo/durante/semanas/incluso/meses/elpepusoccie/20100511elpepusoc_6/Tes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada