dissabte, 15 de juny del 2019

Troben un cap de llop de fa 40.000 anys


Estan revenlant-se moltes sorpreses amb el desgel del permafrost siberià; l’últim descobriment va ser el passat estiu, quan un home es va trobar un cap de llop de 40 cm de llergaria a la riba del riu Tirekhtyakh, en Yakutia.


En la exposició sobre criatures congelades de l’edat del gel a Japó és on s’ha fet públic aquest descobriment, ja que l’equip japonés amb altres científics russos i suecs han sigut els encarregats de fer-li un estudi preliminar al crani.
Com bé ha dit el paleontòleg Albert Protopopov s’ha tractat d’un descobriment únic, de les primeres restes d’un llop Plistocè totalment desarrollat i amb tot el teixit preservat.
La troballa de llops congelats en el permafrost és bastant comuna, ja que s’han descobert alguns cadells antics, però mai s’havia trobat una espècie amb el cap tan gran, i molt menys, tan ben conservada, amb el pelatge, els ullals, la pell i fins i tot teixit cerebral, ha explicat Protopopov.

Els investigadors creuen que es tracta d’un llop adult, i els primers anàlisi d’ADN i les tomografies han revelat que hauria mort entre els dos i els quatre anys d’edat.
Ara volen comparar la seua genètica amb la de un llop per veure la seua evolució.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada