dimarts, 30 d’abril del 2019
La tomba d'una mare i el seu fill, els últims faraons a Assuan
Des de l’any 1957, la tomba de Aga Khan III , el líder religiós de la secta musulmana dels ismaelites, no és l'única que descansa en aquestes terres, ja que en una missió han trobat 35 mòmies de l'última època dels faraons.
Per accedir a aquest lloc vas per una escala flanquejada per blocs esculpits que condueixen fins a les càmeres funeràries. La porta, trobada durant els treballs d'excavació, estava tapada per un mur de pedra.
La sepultura es troba a Assuan, situada al sud del Caire. Aquest descobriment és molt important perquè afegeix informació a una part de la història de Assuan que estava perduda.
Gràcies a les entranyes han pogut averiguar el nom del seu propietari, identificat com Tjt i acompanyat per algunes altres invocacions.
L'enterrament i els seus habitants van viure en l’època entre el 332 a.C. i el 395 d.C. Aquesta investigació ha rescatat restes d'uns trentena d'homes, dones i nens. Però els únics cossos que van sobreviure en condicions acceptables, són dues mòmies que els arqueòlegs creuen que corresponen a una mare i el seu fill.
La missió ha aconseguit elaborar un mapa de les 226 tombes al seu alrededor.
NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2
VIDEO
Etiquetes de comentaris:
biogeo4eso,
ciencia,
curs 2018-2019,
faraons,
pontguerrerob
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada