dimecres, 19 de desembre del 2018

Descobert el planeta més llunyà dins del sistema solar



Un equip d'astrònoms ha descobert l'objecte més llunyà dins del sistema solar. Es tracta d'un planeta nano que és el primer que s'ha observat a més de 100 vegades la distància entre el Sol i la Terra. Si la mitjana de separació entre estos dos cossos és de 150 milions de quilòmetres --una unitat astronòmica, el nou objecte està 120 vegades més lluny, a uns 18.000.000.000 quilòmetres. Fins ara, l'objecte més llunyà conegut era Eris, a 96 unitats astronòmiques, molt més distant que Plutó, a 39,5.

El Centre de Planetes Menors de la Unió Astronòmica Internacional ha anunciat hui l'existència d'este cos. El seu nom oficial és 2018 VG1 però els seus descobridors ho diuen Farout, que en anglés significa tant distant com excèntric, dos senyals d'identitat d'este objecte en els confins del sistema solar.

El 10 de novembre el telescopi japonés Subaru en la cima del volcà hawaiano Mauna Kea va captar la primera imatge del planeta nano. L'observació va ser confirmada per un altre telescopi en l'Observatori de Les Campanes, a Xile, este mateix mes 2018 VG18 està més lluny i es mou més lentament que qualsevol altre objecte del sistema solar, per la qual cosa ens portarà anys determinar quin és la seua órbita, explica Sheppard en un comunicat de premsa. El planeta va ser trobat en un punt del cel pròxim al d'altres dels cossos més llunyans coneguts, per la qual cosa potser tindrà una òrbita semblant a la resta.

El nou planeta tarda més de 1.000 anys a fer una volta al Sol. Pel seu brillantor calculen que té uns 500 quilòmetres de diàmetre i un color rosat que generalment delata la presència de gran quantitat de gel.



Noicia Original


Notícies Relacionades
Trobat un nou planeta en els confins del sistema solar
Així es caçarà al nové planeta del Sistema Solar


Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada