dijous, 30 de novembre del 2017

El ‘nen papallona’ que va regenerar el 80% de la seva pell gràcies a cèl·lules mare transgèniques

En juny del 2015, un nen de 7 anys, prop a la mort, va ser admès a la unitat de cremats de l'hospital universitari de Ruhr, en Bochum, Alemanya. Havia perdut la capa superior de la pell en el 60% del seu cos, i els metges ja barrejaven tractaments pal·liatius.

No era una cremada, sofria una condició genètica rara que es deia epidermólisis ampollosa que resulta en una pell extremadament sensible. De vegades es diu pell de papallona, perquè el teixit sofreix úlceres i pot desprendre's al menor contacte. La seva situació havia empitjorat sobtadament en adquirir una infecció per la superfície descoberta. Però va viure.


Els cirurgians van cobrir el 80% del cos del nen amb la seva epidermis nova, en diverses operacions al llarg d'uns mesos. “Avui juga al futbol, i quan cau les seves ferides es tanquen al cap de dues setmanes, com un nen normal”. No és pell perfecta, ja que no presentarà una distribució normal de borrissol i probablement manqui de glàndules sudoríparas. No obstant això, els autors afirmen que la pell sí és elàstica, no produeix picors i no necessita crema, la qual cosa és un assoliment important per a qualsevol trasplantament dèrmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada