dissabte, 2 de novembre del 2013

El ritme de creixement de les emissions de CO2 disminueix.


Encara que les emissions de CO2 continuen augmentant, el seu ritme pareix estar disminuint de forma permanent, segons afirmen investigadors europeus. Concretament, el ritme d’augment en 2012 va ser inferior a la meitat de la mitja de la passada dècada, segons l’informe conjunt de la Agència d’Avaluació Ambiental d’Holanda i la Comissió Europea.


Aquesta reducció és deguda  al major ús d’energia hidroelèctrica en China i la extracció de gas d’esquist en Estats Units.

Tot i això, aquesta reducció del ritme de creixement de l’emissió de CO2 no és suficient per afectar de forma significativa al canvi climàtic, almenys a curt termini.

D’altra banda, aquest canvi climàtic produirà un augment de l’aridesa, entre altres, que impactarà en els cicles de carboni, nitrogen i fòsfor, la qual cosa afectarà a processos vitals com la respiració i la fotosíntesis.



Notícia original



Notícies relacionades
-El faig i el pi roig, les espècies més vulnerables al canvi climàtic.
-Tretze ministres europeus demanen objectius “ambiciosos” de reducció d’emissions.



2 comentaris:

  1. La reducció del CO2 per al nostre planeta serviria de molt benefici per a disminuir el canvi climàtic i així reduir la contaminació,però per a que hi haja aquesta disminució hi hauria que utilitzar noves fonts d'energia com actualment alguns paísos ho fan.En conclusió,si volem un planeta sense contaminació,aquestes noves fonts d'energia s'haurien d'utilitzar en tot el planeta,cosa que jo crec que cap al futur es podrá conseguir.M'ha paregut una noticia interesant perque sempre ens dona alegría saber que reduim gasos contaminants.

    ResponElimina
  2. Crec que aquest tema és més important del que ens pensem, i del que pensen tots els politics que es reuneixen en el la convenció internacional de kioto , desgraciadament mai s’arriba a un acord entre els països més emissors del CO2, pense que arribat l’hora de un progrés energètic ja que podem utilitzar energies més renovables com l’aigua, el vent... etc i començar a emancipar-se dels combustibles fòssils, serà l’única manera de veure bons nombres en les estadístiques!!

    ResponElimina