Després de diversos estudis genètics sobre l’ós polar (Ursus marítimus) s’ha trobat que aquest animal existia ja des de ja fa 600.000 anys, per tant, indica que aquesta espècie ja esta especialitzada en viure en les condicions climàtiques de l’Àrtic, així que s’ha aplegat a la conclusió de que l’ós polar ha tingut més temps per a adaptar-se al seu entorn.
Explica la revista Science que l’ADN transmès de mares a cries sols conté una part reduïda de material genètic i segons aquesta poca quantitat de genoma, l’os seria un espècies nascuda fa 166.000 i 111.000 anys i per tant una ràpida adaptació.
Frank Hailer (del Centro de Investigación de la Biodiversidad y el Clima, en Frankfurt, Alemania) volia comprovar l’ADN nuclear –la resta d’ADN- que deia una altra cosa diferent, tant aquest ós com altres tipus, son més antics del que es creia. Segons informa també el CSIC .
Investigadors asseguren que l’activitat humana accelera el canvi climàtic i que a l’Àrtic repercuteix molt amb les temperatures i la desaparició dels pols i com l’adaptació de l’ós polar es tan lenta es tem de la necessitat de més temps per a la seua adaptació que per tant, comportaria la seua extinció.
Com abans es creia que la seua evolució era tan sols entre 166000 i 111000 anys es suponia que l’espècie tenia gran capacitat d’adaptació, però ara, el fet de ser tan antiga la seua aparició suggereix que podria ser una espècie molt més sensible als canvis climàtics.
Noticies relacionades:
“El blog verde” L’os polar i la seua evolució
Com evolucionarà la vida de l’ós polar?
L’origen de l’ós polar
Vídeos relacionats:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada