diumenge, 4 de desembre del 2011
El VIH en països poc desenvolupats
Aquesta noticia tracta de una mare, Regina, i d'una filla Jessica. Regina te a penes 19 anys i porta des de els 9 anys prenent medicaments contra el sida, ja que va ser infectada a través de sa mare. La seva filla te dos anys i no està infectada del VIH gracies a les pastilles que li donen a l'hospital Korle-bu de Accra (Ghana).
Mare i filla representen un passat i un futur de un continent en el qual mes de 30 milions de persones viuen amb el VIH. L'agencia de les Nacions Unides està creada per a tractar aquesta pandèmia. De 260,000 de persones am VIH que viuen al país, el 60% son Dones.
A Regina per ser mare li donen les pastilles gratis, i te que anar cada dos mesos a per elles, però aixo no ho poden dir molts. Altres afectats com Richard Adzati. Un home de 44 anys, te que pagar 2'5€ al mes. I per a ell això pot resultar-li car ja que te 3 fills que alimentar.
Si les dones estan embarassades el tractament comença a les 14 setmanes a partir de quan els van fer la prova del VIH, i es manté durat un anys desprès del part. S'aconsegueix així que puguen amamantar als seus fills durant 6 mesos que es el que recomana L' Organització mundial de la Salud. No es un mètode perfecte ja que un 6% dels bebès s'infecten, però te una avantatja, ja que permet tindre lactància , que es la forma mes barata d'alimentar un fill d'aquelles amb condicions.
Noticia Original:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Fondo/Sida/le/salen/cuentas/elpepusoc/20111201elpepusoc_3/Tes
Noticies Relacionades:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/lucha/VIH/busca/poblaciones/mayor/riesgo/elpepusoc/20111201elpepusoc_27/Tes
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Fondo/Sida/le/salen/cuentas/elpepusoc/20111201elpepusoc_3/Tes
Video:
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada