diumenge, 30 d’abril del 2017

Tecnologia de la UMA per a convertir el sol en l'energia del futur

Durant molts anys els científics porten investigant energies que no actuen com una amenaça per al nostre planeta. En concret la Universitat de Màlaga porta estudiant al Laboratori de Materials i Superfícies  la manera de convertir el sol en l'energia del futur.



Aquesta investigació està dirigida per José Ramos-Barrado
Ens explica que treballen amb fotossupercondensadores, aquestes permeten l'almacenament d'energia. A més també han observat que gràcies als materials nanoestructurats que utilitzen obtenen un sistema sense cables, per la solidesa i la transparència del material.





La Universitat abans d'arribar a l'estudi dels fotocondensadors ha passat per l'estudi de la cèl·lula fotovoltaica.

Aquest grup de treball també investiga la transformació d'energia química amb elèctrica a partir de ceràmica nanoestructurada que utilitza com a combustible l'hidrogen.

Cal destacar que el Laboratori de Materials i Superfícies forma part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Actualment compten amb tres projectes del Pla Nacional.




NOTÍCIA ORIGINAL
NOTÍCIA RELACIONADA 1
NOTÍCIA RELACIONADA 2

divendres, 28 d’abril del 2017

Sonda Cassini: Google s'endinsa en Saturn amb un doodle espacial



La nau Cassini ha tingut el seu últim encontre amb la lluna nebulosa de Saturn i ara comença el periple final de 22 òrbites al voltant d'aquest palenta.

La nau va ser llançada la primera volta en 1997 i serà destruida en setembre d'aquest any. El seu últim encontre amb Saturn va ser el pasat 22 de abril, el seu viatje 127.

Cassini va transmetre les seues imatges i altres dades a la Terra després de la trobada. Els científics de Cassini analitzaran ara el seu conjunt final de noves imatges de radar dels mars i dels llacs de l'hidrocarbur que s'estenen a través de la regió polar del nord de Tità.

L'equip de radar també planeja usar les noves dades per a investigar les profunditats i composicions d'alguns dels xicotets llacs de Tità durant la primera i última vegada, i buscar noves proves de l'evolució dels trets que els investigadors criden la "isla mágica".

La nau esta fora de contacte pero sesperen datos i imatges després de tenir contacte amb aquesta.

Per a celebrar-ho, Google ha ideat un simpàtic doodle en el que una versió animada de Cassini retrata a colp de 'flashazo' a un somrient Saturn.









NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA
VIDEO RELACIONAT
L'aire de Barcelona, contaminat.

A pesar de notar una millora respecte a l'any passat, Barcelona sobrepasa la quantitat adequada de diòxid de nitrògen (NO2) en la atmosfera, la qual supera els llimits europeus i els recomanables per la OMS.

Aquest problema afecta a tots els habitants d'aquesta comunitat, però tambe al gran nombre de turistes que recorren Catalunya cada dia. Es un problema seriós, real i que pot perjudicar al futur.
Si seguix en augment, es prohibirà la circulacio per vies interurbanes de vehicles amb mes de 20 anys d'antiguitat perque segons la Generalitat, emitixen 58 vegades mes NO2 que uno nou, inclus s'aplicaran nous sistemes d'impostos sobre le semisions de NO2.

Llevat d'aquests vehicles que proporcionen molta contaminació, en la resta de Catalunya s'ha comprovat que la majoria dels contaminants evaluats complixen amb tots els objectius. 
El conseller Josep Rull anuncia que "es un problema que afecta a la slaut de tots", per a concienciar a la població i que tinguen mes cura.
Ademés, s'està treballant en una aplicació per al mòbil que ens permet concultar les dades sobre l'estat o la claitat de l'aire en temps real en estacions georreferenciades, tinguent en compte l'evoluició de cada contaminant al llarg de la setmana. 






dijous, 27 d’abril del 2017

Científics busquen 24 espècies perdudes

Hi ha espècies d'animals de les quals vam pedre el rastre fa centenars d'anys i que a dies d'ara estem buscant gràcies a  Global Wildlife Conservation (GWC) 
.

El biòleg Robin More afirma que podria fins i tot haver en les illes galàpagos tortugues  d'un metre i mig. UICN ha elaborat una llista on s'inclou una   rata penada, una abella, un periquito, un cavallet de mar...

A finals d'estiu començaran totes les expedicions, recorreran les distintes parts del món. Entre 2000 i 2001, caçadors van trobar senyals que indiquen que una espècie de mona abans considerada extingida, el colombo roig occidental, ha sobreviscut. Per tant s'afirma que moltes de les espècies que es consideraven extingides podrien ser redescobertes.

dissabte, 22 d’abril del 2017

Un iceberg de 50 metros de alto aparece de repente en un pueblo de la costa de Canadiense.

Ha aparecido un enorme iceberg a la orilla de un pueblo pequeño a la costa de Canadiense. De la noche a la mañana a llegado  los 50 metros de altura y en menos de una semana a llenado este pueblecito de turistas.


Por su cercanía a la costa es el más fotografiado pero no es el único. Hay muchos más, que no se ven tan fácilmente, hay un incluso que llega a los 80 metros.

El medio local CBC precisó que el iceberg costero se movió ligeramente y se rompió, pero que por el momento parece inmóvil.


Vidio:


Noticia original.

Noticia relacionada.
Noticia relacionada.
Noticia relacionada.
Las manzanas con listeria.

Ha estado circulando por España y latinoamerica un bulo que pide a la población que no coma nigun tipo de manzana, ja que han muerto varias personas por consumir esta fruta contaminada de listeria(una bacteia toxica)

Las autoridades correspondientes han realizado los controles necesarios, tomaron muestra de todo lo que se había ingresado en el mercado y los resultados fueron negativos.

El país importa manzanas de EE.UU, Chile, Francia, España, Canadá y Brasil, y por el momento no existe ninguna alerta de este tipo afirmaron las autoridades.

Vidio:






dijous, 20 d’abril del 2017

La desforestació arrasa "el pulmó del món"

La desforestació han aplegat a la zona que és considerada com "el pulmó del món" es refereix a la zona de Brasil, en aquesta zona la desforestació ha augmentat fins a un 28% en un any. Es tracta d'un augment que ni el mateix govern esperava i per aquesta raó EUA es troba en una posició difícil des del punt de vista de la desforestació.

Aquesta notícia ha fet que la imatge de desforestació a Brasil disminuïsca molt bruscament perquè teníem una imatge molt positiva d'aquest.
La ministra Teixeira va dir que la responsabilitat era d'alguns estats i que si ha passat aquest fet és pels pocs controls que s'han fet al llarg de l'any a la zona amazònica. Però aquesta acusació la ministra la va negar perquè ella nega que aquesta desforestació haja passat per una baixa de recursos.

En canvi, alguns ambientalistes tenen opinions diferents de les del govern. Els ambientalistes diuen que és causat per un satèl·lit que van construir el govern brasiler que va provocar una gran quantitat de tala d'arbres il·legalment.

Tot i que l'any 2011 va ser l'any amb menys desforestació amb quasi 6.481 km quadrats, els especialistes asseguren que en els últims mesos han augmentat els controls per a què aquest fet no és produïsca de nou.



Noticia original
Noticia relacionada
Video

dissabte, 1 d’abril del 2017

EL PRIMER COET RECICLAT

La companyia de transport espacial Space X, ha llançat a l'espai per primera vegada un satèl·lit en un coet reciclat, el Falcon-9.
El coet va despegar a les 18:27 hores locals del dijous del Kennedy Space Center de Florida (Estats Units).
El satèl·lit, anomenat SES-10, s'encarregarà d'enviar senyals a Sud-amèrica i Mèxic.
Musk, propietari de la companya de transport, ha qualificat la missió de "fita increïble en la història de l'espai". Segons ha explicat, els seus enginyers van emprar 15 anys a garantir la reutilització de coets, la qual cosa abaratirà molt les missions espacials d'acord amb SpaceX, llançar un coet semblant costa almenys 58 milions d'euros, de manera que la seua reutilització reduirà el cost.

 La primera part, de 41 metres d'altura, es va separar de la resta del coet dos minuts i 41 segons després de l'enlairament, i va tornar a posar-se suaument sobre una plataforma flotant en l'oceà Atlàntic vuit minuts i 32 segons després del llançament.
Aquesta primera part ja havia sigut utilitzada, en llançar a l'abril de 2016 la càpsula Dragon cap a l'Estació Espacial Internacional (ISS), i havia aconseguit aterrar en el seu retorn a la Terra. D'aquesta forma, s'ha convertit en el novè aterratge d'èxit (de 14 intents) d'aquesta primera part d'un coet que aconseguia Space X.

La primera vegada que es va dur a terme aquesta maniobra va ser en desembre de 2015. La primera etapa del coet que es va utilitzar en aquella ocasió no va tornar a utilitzar-se, ja que Elon Musk la considera una peça històrica que està exposada en la seu de l'empresa en Hawthorne.
Musk espera reduir molt el cost de la posada en òrbita i donar un gir al mercat de viatges espacials. La directora general de Space X, Gwynne Shotwell, havia indicat l'any passat que el reciclatge d'aquesta primera etapa de Falcon podria reduir el cost de llançament en al voltant de 30%. No se sap quantes vegades podria reutilitzar-se la primera part, encara que Musk va assegurar que podria fer-ho volar entre 10 i 20 vegades.

NOTÍCIA ORIGINAL
NOTÍCIA RELACIONADA
VIDIO: