Cada vegada és major l'acidificació dels oceans causada per les emissions de CO2 produïdes per l'activitat humana. Un gran problema suposa que aquest estiga lligat al canvi climàtic, per a alguns ecosistemes marins ha començat a ragreujar-se els últims anys. En els últims 200 anys, els oceans han absorbit aproximadament la mitat del CO2 generat al cremar combustibles fòssils. I hui en dia, absorbixen el 25% de les emissions cada any, la qual cosa ha produït una acidificació dels oceans que afecta de forma negativa a moltes espècies.
Els diversos treballs científics publicats han documentat que els esculls de coral a conseqüència de l'absorció del excés de diòxid de carboni per part dels oceans han començat a deixar de creixer amb la mateixa rapidesa. Els corals són organismes molt vulnerables a l'acidificació perquè el seu creixement està basat en la incorporació de carbonat càlcic, l'acidificació produiex que els corals puguen obtindre menys carbonat càlcic. Molts experts en canvi climàtic creuen què aquesta calcificació dels corals es podria transformar en dissolució dels seus esquelets abans de final de segle. El els anys 2008-2009 la formació d'aquestos esquelets de carbonat va ser un 40% menor.
Aquestes investigacións van aporta la primera prova obtinguda en un experiment en un ecosistema natural que l'acidificació dels oceans està ja frenant el creixement dels esculls de coral.