Usant com a model d'estudi a ratolins que tenen el sistema immunitari compost per cèl•lules humanes, l'equip de J. Víctor García, de la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill, Estats Units, ha demostrat que un anticòs combinat amb una toxina bacteriana pot penetrar en l'interior de les cèl•lules infectades amb el VIH i matar-les, encara que la teràpia antirretroviral estàndard no haja aconseguit tindre efecte.
Per a la gent amb SIDA, la teràpia antirretroviral
pot reduir la quantitat de virus en el cos a nivells no detectables. Amb estos tractaments, el virus roman "silenciat", o es reproduïx a taxes molt baixes, però el cas és que persistix, a pesar de les combinacions de fàrmacs usades contra ell. Si el tractament és interromput, el virus comença a replicar-se de manera significativa novament. Açò significa que les persones amb VIH han de consumir medicació durant la resta de la seua vida. Per a la majoria dels pacients, estes teràpies no estan exemptes d'efectes secundaris.
El sistema de rastreig usat pel "misil" és l'anticòs, que és capaç de reconéixer cèl•lules que estiguen expressant en la seua superfície una proteïna viral específica, que delata la presència del VIH.
Quan el míssil es troba amb una cèl•lula infectada pel virus de la SIDA, l'anticòs s'enllaça a l'esmentada proteïna vírica i allibera la toxina (el cap explosiu)
noticia original;
noticies relacionades:
- revelan vacuna contra el sida
- desarrollan vacuna contra el sida
videos: