dimecres, 4 de maig del 2016

Un anell vaginal redueix un 30% el risc d'infectar-se pel VIH

El dispositiu allibera un antiviral i permet a les dones protegir-se sense consultar a l'home.


Per primera vegada, dos assajos d'anells vaginals han demostrat certa capacitat de protegir contra la transmissió del VIH. En tots dos assajos, que es van presentar a la Conferència sobre Retrovirus i Infeccions Oportunistes (CROI), s'ha observat que el seu ús redueix la taxa d'infeccions pel VIH al voltant del 30%.

El dispositiu s'insereix i va alliberant un antiviral de manera que quan la dona té una relació sense protecció, el VIH que li pot transmetre l'home es troba amb el fàrmac, que impedeix la transmissió.Es tracta de dos treballs en fase III, que són ja a gran escala, el que vol dir que és el pas previ al seu potencial ús sobre el terreny.

Aquest tipus d'aproximació , com els gels vaginals, tenen l'avantatge que les dones poden usar-los de manera autònoma. No depenen , com en el cas del preservatiu , de la voluntat de les seves parelles masculines, que en entorns molt masclistes o tradicionals de vegades és molt difícil de negociar. A més, no impedeixen la concepció , el que també és important en certs entorns culturals.
A més, s'ha vist que la protecció puja fins a més del 50% en les majors de 21 anys , el que indica que el mètode , ben usat, té una alta eficàcia.

"Aquestes troballes donen noves esperances a moltes dones que estan en un seriós perill i necessiten més opcions efectives per protegir-se del VIH", ha dit Zeda Rosenberg , directora d' IPM. El ministre de Salut de Sud-àfrica, Aaron Motsoaledi , ha afegit : "Cada avanç científic que dóna més poder a les dones per protegir-se del virus s'ha d'estudiar per a una ràpida entrada en acció". Àfrica seria el continent més beneficiat si es fessin servir massivament aquests anells vaginals.

Noticia Original

Noticies relacionades:

-La promoción de la fidelidad y la abstinencia sexual no previene el VIH

-El envejecimiento de las personas con VIH provoca nuevos retos sanitarios

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada