dilluns, 2 de maig del 2016

Combatre quatre virus alhora

Aquest projecte ho van començar investigadors de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, ​​que han dissenyat una molècula capaç de combatre simultàniament els virus de la sida, l'hepatitis C , el dengue i la febre del Nil Occidental.
Encara queda molt perquè un medicament així arribi a les farmàcies, però en els laboratoris ja comença a gestar-se el germen del que podria ser una nova família de medicaments panvirales.

La molècula va ser dissenyada per neutralitzar la proteïna DDX3, la presència era necessària per replicar els virus causants de la sida (VIH) i l'hepatitis C (VHC).

Els resultats dels assajos en cultius cel·lulars de la molècula van demostrar la seva eficàcia per inhibir el virus de l'hepatitis C i algunes soques del VIH resistents als antivirals comuns. Però a més, quan els investigadors van veure la potència d'aquestes molècules contra el VHC, van decidir anar un pas més enllà i buscar altres virus els mecanismes de reproducció fossin similars als del qual provoca l'hepatitis C. Els científics van provar amb el virus de la dengue i el de la febre de l'Nil Occidental, que comparteixen estratègia replicativa i genoma amb el VHC, i van descobrir que la molècula també funcionava contra ells.
Noticia original

Noticia relacionada

Vídeo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada