dilluns, 2 de maig del 2016




La flora intestinal depèn del nostre estil de vida





El Projecte Flamenc sobre Flora Intestinal, un dels majors estudis en voluntaris sans sobre la variació d'aquestes comunitats bacterianes, ha presentat els seus primers resultats. A través de l'anàlisi de més de mil mostres de femtat humana, un equip d'investigadors de l'Institut de Biotecnologia de Flandes, dirigit per Jeron Raus.Ha identificat 69 factors lligats a la composició de la flora. La majoria d'aquestes variables estan relacionades amb temps de trànsit el que li pren als aliments anar

des de la boca fins al final de l'intestí.

L'anàlisi de la flora intestinal 'mitjana' és bàsic per al desenvolupament de diagnòstics i medicaments a base de bacteris intestinals. En analitzar factor per factor, el temps de trànsit de la femta va mostrar l'associació més forta a l'hora de desentranyar la composició de la flora. També la dieta és un factor important, fonamentalment en relació al consum de fibra.

La col·laboració amb l'estudi Lifelines holandès va permetre als investigadors reproduir els seus resultats. Així, més del 90% dels factors identificats també van ser detectats en la cohort holandesa. Col·laboracions internacionals com aquestes són la clau per avançar en el camp i accelerar el camí cap al desenvolupament de fàrmacs basats en la flora intestinal. Tot i que el projecte de la flora intestinal flamenca ha enriquit enormement el coneixement sobre la seva composició, això només permetia explicar el 7% de la seva variació. Per això, encara queda molta feina per fer per esbossar tot l'ecosistema d'aquesta flora. El laboratori de Raus estima que seran necessaris al voltant de 40.000 mostres humanes només per capturar una imatge completa de la biodiversitat de la flora intestinal. Els autors ja estan planificant estudis de seguiment per explorar l'evolució de la flora intestinal en el temps. 


Notícia original: http://noticiasdelaciencia.com/not/19320/la-flora-intestinal-depende-de-nuestro-estilo-de-vida/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada