dilluns, 9 de maig del 2016

Cíentific al.lerta que la falla de Sant Andreu està carregada i preparada per a tremolar.


El director del Centre Sísmic del Sud de Califòrnia, Thomas Jordan, va indicar el dimecres, durant la inauguració de la Conferència Sísmica Nacional en Long Beach, que la falla de Sant Andreu està " carregada i preparada per a tremolar". 

Les anàlisis dels moviments de les plaques tectòniques suggerixen que cada 100 anys estes ajusten uns 16 peus (4.8 metres) a base de sacsades sísmiques, que alliberen part de l'estrés a què estan sotmeses les falles. En el cas de Sant Andreu, la falla ha anat acumulant tensió sense parar durant més d'un segle, segons detalla Els Angeles Times.

Un informe del Servici Geològic dels Estats Units en 2008 va alertar de que un sisme de magnitud 7,8 amb origen en la regió sud de la falla de Sant Andreu causaria més de 1.800 morts, 50.000 ferits i uns $ 200.000 milions en danys. 

Una tremolor d'eixa magnitud agitaria el sud de Califòrnia durant uns dos minuts i afectaria especialment les valls de Coachella i Antelope, així com a l'àrea d'Inland Empire, però impactaria també a Los Angeles, la segona ciutat més poblada d'EE.UU.



1 comentari:

  1. Em pareix una notícia molt interessant i acertada. L'únic punt que jo corregiria és el tamany de la lletra, que és un poc menut i costa de llegir. Llevat d'això, la notícia està ben resumida i completa. A més, és de fàcil comprensió, ja que el tema dels riscos naturals ja l'hem treballat a classe.

    ResponElimina