divendres, 20 de maig del 2016

Uns quants gens expliquen el perque la girafa te un coll tan llarg


<p>Jirafas Masai macho adultas en Tanzania (África) / Doug Cavener</p>Un equip internacional de científics ha seqüenciat per primera el genoma de la girafa (Giraffa camelopardalis) i el seu parent més pròxim, l'ocapi (Okapia johnstoni) . Estos dos animals presenten seqüències de gens molt paregudes perquè van divergir d'un avantpassat comú fa tan sols entre 11 i 12 milions d'anys, un temps relativament recent en l'escala d'evolució. 

"La estatura de la girafa, dominada pel seu llarg coll i llargu
es potes, amb una altura total que pot aconseguir els sis metres, és una proesa extraordinària de l'evolució que ha impressionat i meravellat des de fa uns 8.000 anys. Fa tant temps que apareix inclús en les famoses escultures de pedra en Dabous en la República de Níger (África) ", explica Douglas Cavener, investigador de la Universitat Estatal de Pennsilvània (EUA) , que va dirigir l'equip d'investigació junt amb Morris Augurava, de l'Institut Africà Nelson Mandela per a la Ciència i la Tecnologia a Tanzània (África).

Per a identificar els canvis genètics que podrien ser responsables de les característiques úniques de la girafa, inclosa la seua velocitat en carrera curta que pot aconseguir els 60 km/h, Cavener i Augurava van comparar les seqüències de gens codificantes de la girafa i l'ocapi amb més de 40 d'altres mamífers com la vaca, l'ovella, la cabra, el camell i els sers humans.El cor de la girafa ha de bombar sang dos metres cap amunt per a poder proporcionar sang al seu cervell. Esta gesta és possible perquè el seu cor ha evolucionat per a tindre un ventricle esquerre inusualment gran. A més, té la pressió arterial dos vegades més alta que altres mamífers.


Noticia original

1 comentari:

  1. Hola Juan! Comente la teua notícia ja que m'ha paregut molt atractiva, tans sols de llegir el títol.
    Tenint en compte que cada vegada els humans fem més avanços en l'evolució, descobrint aparençes i adaptacions físiques importants,aquesta notícia ens dóna ,fins i tot, al jovens com nosaltres més empemta per a investigar i descobrir.
    No parlem de dinosaures, o de mamuts d'èpoques prehistòriques, parlem d'èssers vius actuals que podem veure i sentir. Açò ens fa sentir més inegrats en l'història de l'evolució.
    Sens dubte una noticia molt interesant que deixa amb ganes de més al que la llig.
    Gràcies.

    ResponElimina