dilluns, 9 de maig del 2016

L'alimentació podria condicionar el risc d'esclerosi múltiple.

La dieta condiciona la composició de la flora intestinal, que al seu torn pot alterar l'activitat de les cèl·lules implicades en la inflamació cerebral.
Avui en dia en el món habiten 2,3 milions de persones amb esclerosi múltiple.                  
No obstant açò i malgrat la gran prevalença i incidència, en el nostre país es diagnostiquen cada any 1.800 casos nous de la malaltia, els estudis no han pogut encara identificar les causes per les quals es desenvolupa.                                 De fet, tradicionalment s'ha al·ludit a un origen fonamentalment genètic, però les evidències apunten a una gran importància dels factors ambientals. I a elles s’afegeixes les proves aconseguides per investigadors de Boston (EUA), en les quals s'observa que la nostra alimentació pot jugar un paper molt important sobre el risc d'aparició no ja solament de l'esclerosi múltiple, d'altres malaltiesneurodegeneratives.

L'estudi, mostra que la flora intestinal pot alterar l'activitat dels astròcits, cèl·lules del cervell i de la medul·la espinal implicades en la inflamació i en la neurodegeneració. Com la composició d'aquesta flora està condicionada per l'alimentació, la dieta provoca, que tinguem una major o menor probabilitat de desenvolupar l'esclerosi múltiple.



Noticies relacionades:
NR1: 

Video:  
                          

1 comentari:

  1. Bona notícia Sara!
    Realment no ens ve de nou llegir que l'alimentació intervé substancialment en la nostra vida, però sempre és bo recordar fins a quin punt la pot condicionar. Ara més que mai podem dir que "som el que mengem". En aquest cas, com bé dius, s'ha relacionat la dieta amb les grans desconegudes: "les malalties neuronals". Així que molt bé per la investigació i sols dir que estica totalment d'acord en que cal tenir cura sobre que és allò que ens posem a la panxa.

    ResponElimina