diumenge, 8 de maig del 2016

La Terra és més verda que fa 33 anys



 Des de 1982, la superfície verda de la Terra ha crescut en uns 36 milions de km2.
Açò és a causa de l'augment de diòxid de carboni en l'atmosfera provocat pel consum de combustibles fòssils.

Les plantes i arbres han augmentat el nombre dels seus fulls arreplegant este diòxid de carboni durant la seua fotosíntesi, gràcies a açò l'increment de l'efecte hivernacle s'ha vist frenat.

 Encara que haja crescut el total de la superfície verda del planeta, no vol dir que l'emissió de CO2 siga positiva per a la Terra.
"El canvi climàtic, l'augment de la temperatura global, l'increment del nivell del mar, el desgel o les tempestats tropicals cada vegada més potents són un fet", assegura Josep Peñuelas, coautor del treball i investigador en el Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals 


 Noticia original

Links relacionats
Periòdic-La Vanguardia

3 comentaris:

  1. La noticia m'ha paregut molt interessant i el que vuic ressaltar d'ella es que hi ha una part positiva, ja que l'alliberació de CO2 a l'atmosfera ha fet que la superfície de la Terra haja crescut i que l'efecte hivernacle es vegera frenat. Però també té una part negativa, perquè igualment s'està alliberant massa quantitat de CO2.

    ResponElimina
  2. La noticia m'ha paregut molt interessant i el que vuic ressaltar d'ella es que hi ha una part positiva, ja que l'alliberació de CO2 a l'atmosfera ha fet que la superfície de la Terra haja crescut i que l'efecte hivernacle es vegera frenat. Però també té una part negativa, perquè igualment s'està alliberant massa quantitat de CO2.

    ResponElimina
  3. És una noticia molt interessant, ja que sense les plantes, els arbres i tot el medi ambient no podriem viure, però el problema es que el consum de combustibles fòssils no són gens bons per a la terra. La contaminació es uns dels grans problemes que tenim, ja que aquests al llarg del temps provoquen efectes negatius, com el canvi climàtic, l'augment de la temperatura global (que así a Espanya ja s'està notant molt), el desgel, l'increment del nivell del mar etc.

    ResponElimina