dilluns, 9 de maig del 2016

L'olor del càncer de pulmó

Un equip internacional de cièntifics amb la participació de l’Universitat Complutense de Madrid han dissenyat una espècie de nas artificial que mitjançant uns sensors que analitzen l’alè del pacient, pot detectar el càncer de pulmó.

La tecnología que està utilitzant-se, detecta el tumor al registrar la composició química de l’alè del pacient. Perque  està relacionada amb la de la sang o amb l’activitat del metabolisme, i poden veure si està afectada per la presència del càncer o no.
Una de les ventatges d’aquest mecanisme es que el metge pot recibir l’evolució del pacient segons després d’haver introduït el seu alè en l’equip.

L’objectiu d’aquest projecte és reduir la mortalitat per aquest tipus de tumor mitjançant una detecció precoç i no una invasiva, amb l’analisi periòdic del pacient, amb costs baixos a través d’algo tan bàsic com es l’alè.  Ja que el càncer de pulmó suposa el 28% de les morts del món, i en europa cada any apareixen 384.000 nous casos i perden la vida 342.000 per culpa d’aquesta enfermetat.

Part del consorcio de LCAOS, amb la participació de la UCM i coordinat per Hossam Haick, del institut de tecnologia de Israel, està desarrollant ferramentes similars per a el diagnostic precoç de el càncer gàstric.


Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada