dimarts, 10 de maig del 2016

Terratrèmol en Xile

Dotze morts, cinc desapareguts, 610 damnificats i un milió d'evacuats és el balanç provisional del fort terratrèmol que va sacsejar la zona central i nord de Xile amb una intensitat de 8,4, segons el Servei Sismològic de la Universitat de Xile. Les autoritats van activar un avís de tsunami que va ser cancel·lada cinc hores després.


El port de la ciutat de Coquimbo ha quedat completament destrossat per l'ingrés del mar. El tren d'ones registrat després del tremolor s'ha portat per davant més de cent locals de peix i artesanies. La terminal d'autobusos també ha patit severes destrosses, segons l'Ajuntament de la ciutat. Altres localitats, com Tongoy, Concón o Illapel, han resultat també molt perjudicades per l'ingrés del mar. Altres ciutats, com Illapel i Salamanca, es troben sense servei d'aigua potable. La manca d'energia elèctrica afecta més de 90.000 persones, segons les autoritats.


L'Organisme Nacional d'Emergències (Onemi) ha comptabilitzat més de 200 habitatges afectats en les regions on es va sentir el terratrèmol, l'epicentre es va localitzar a onze quilòmetres de profundidad.La ona expansiva del terratrèmol va arribar a sentir-se fins i tot a Buenos Aires i altres ciutats argentines . Un home va resultar mort a la localitat bonaerense de San Isidro, uns 20 quilòmetres al nord de la capital argentina, quan evacuaven per precaució 01:00 edificio.Nada més registrar-se el tremolor, el Centre d'Alertes de Tsunamis del Pacífic d'Estats Units (PTWC) va emetre un avís de tsunami per onades de més de tres metres a Xile i va estendre l'alarma a Equador, Perú i l'estat de Hawaii.

Noticia original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada