diumenge, 8 de maig del 2016

Els cientifics cultiven al sòl de Mart.

Els cientifics han pugut plantar 10 cultius diferents, en un sòl que imita les condicions en el planeta Mart. Encara que aquest sòl produisca un poc menys dels cultius al sòl de la terra, la diferència no és tan gran. Açò ens sugereïx que si en un futur algún ésser humà colonitzara Mart podrien alimentar-se de manera sostenible amb aquests cultius.

Els investigadors, van fer créixer tomaca, ségol, rave, pésols, porro, espinaques, rúcula, créixents, quinoa i cebollí, en un sòl que imitava les condicions de la lluna i en un que imitava les de mart. En el primer cas els cultius van tenir la mitat d’èxit que a comparació amb el segon.


L’estudi sols imità les condicions del sòl llunar i marcià, però no la resta de les condicions, com ara pot ser la forta radiació espacial, el calor o el fred. Els cultius van créixer en un hivernacle baix l’atmosfèra de la Terra, no obstant això encara cal determinar si els cultius són bons per al consum humà.

Notícia Original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2 


3 comentaris:

  1. M'ha agradat molt la notícia, això de que s'hagen pogut plantar amb èxit eixos cultius en unes condicions semblants a les de Mart és molt interessant i crec que obri moltes portes per a les futures investigacions en aquest tema.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt la notícia, això de que s'hagen pogut plantar amb èxit eixos cultius en unes condicions semblants a les de Mart és molt interessant i crec que obri moltes portes per a les futures investigacions en aquest tema.

    ResponElimina
  3. Pense que és una noticia molt interessant, ja que han descubert una manera de poder plantar alguns aliments a un altre planeta, Mart. Crec que en un futur pot comportar a fer moltes investigacions relacionades en aquest tema. I qui sap, si en un futur podrem viure també a Mart.

    ResponElimina