diumenge, 8 de maig del 2016

El volcà Chimborazo li lleva un rècord a l'everest.

El científics s’han proposat mesurar al centímetre el punt més allunyat del centre de la Terra, el volcà Chimborazo, de 6.268 metres d'altitud, i que es troba a 6.384 quilòmetres de distància del centre terrestre, dos més que el cim del globus, l'Everest, a causa de les diferències del diàmetre del planeta en aquestes dues localitzacions continentals, es a dir, és el punt més proper a l’espai exterior.

Aquestos científics sabien que els punts que es troben més prop de la línia equatorial  estan més allunyats del centre de la terra.
Amb aquest objectiu en ment, un grup d'expedicionaris francesos i equatorians van pujar al volcà Chimborazo, la muntanya més alta de l'Equador, al febrer passat, i van col·locar a la cimera un sistema de posicionament global (GPS)  d'alta precisió, que a través d'una antena de 60 centímetres de llarg rep el senyal de 15 satèl·lits de diferents països.

Els resultats que va llançar el mesurament s'acaben de conèixer i conclouen que la cimera del volcà està a 6.384.415,98 metres del centre de la Terra. Aquest nou càlcul confirma que el Chimborazo és el punt més distant del centre de la Terra, i per tant més proper al Sol.

Links relacionats


Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada