divendres, 6 de maig del 2016

La vespa asiàtica, una invasió a un ritme de 50 quilòmetres a l'any.




La vespa asiàtica, una voraç espècie que captura entre 25 i 50 abelles diàries, està invadint a un ritme d'uns 50 quilòmetres a l'any la zona nord del país, especialment Euskadi, on ha tingut més incidència en Gipuzkoa.Aquesta especie genera importants prejudicis al sector apícola, donat i que acaba amb els riscos en poc de temps, fa mal a la biodiversitat i crea alarma social perquè molts dels nius estan en entorns urbans. En els últims 4 anys s’han destruït 6500 nius en Euskadi.

De moment, la vespa asiàtica ha sigut localitzada a Galícia, La Rioja, Astúries, Castella i Lleó, les Balears, Catalunya, País Basc i Cantàbria, i la seua expansió seguix "la pauta esperada, perquè està molt condicionada per un clima relativament suau i plujós” explica Joan Pino, científic del Creaf.

Actualment afirmen que la vespa asiàtica es dessarrolla principalment en els colmenars, ja que les vespes són una part important de la dieta de les vespes asiàtique.Qualsevol dels mètodes utilitzats intenten minimitzar els danys i mantindre el nombre de vespes davall perquè les abelles continuen treballant amb normalitat, però "está sent difícil de conseguir".

Noticia original
Noticia relacionada 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada