dimarts, 3 de maig del 2016

Un peix zebra transgènic en tecnicolor



Com en molts altres laboratoris biològics, s’ha realitzat l’experiment per a convertir a un peix zebra transgènic que continga diversos colors fluorescents.

Aquest peix zebra s’anomena Danio rerio. L’experiment ha pogut realitzar-se gràcies a una tècnica anomenada brainbow-un joc de paraules angleses brain(“cervell”) i rainbow(“arc de Sant Martí)- i es permet tenyir les neurones amb multitud de colors diferents per a visualitzar el comportament d’aquestes cèl·lules nervioses, una per una. Per a aconseguir els colors s’injecten a l’animal gens que regulen la fabricació de proteïnes fluorescents. A dies d’ara, els genetistes han aconseguit aplicar el mètode brainbow a les cèl·lules de la pell i la còrnia i l’han rebatetzat com skinbow.

Amb la combinació dels colors primaris de la llum(verd, roig i blau) el peix zebra transgènic pot emitir aproximadament 5.000 tonalitats cromàtiques diferents. I amb aquesta intervenció, els experts intentaran estudiar en temps real com es regenera el teixit cutani després de tindre una ferida o el que ocorre a nivell cel·lular quan se l’imputa una aleta.

Noticia original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada