diumenge, 8 de maig del 2016

Els medicaments danyen als microbis que tenen cura de la nostra salut.

La diversitat bacteriana està relacionada amb una millor salut i fàrmacs com antibiòtics o antidepressius redueixen aquesta diversitat.
El nostre cos és una gran colònia per a tot tipus de microbis. S'estima que cada persona alberga en el seu interior un quilo d'ells, principalment bacteris, de 1.200 espècies diferents. Aquests convidats són majoritàriament benignes i moltes vegades necessaris. Se sap que els bacteris intervenen en la digestió d'aliments, en la producció de proteïnes o en la modulació del sistema immune, totes funcions amb gran rellevància per a la salut.

La revista Science mostra amb dades que hi ha una relació entre la diversitat dels microorganismes que es troben en l'intestí i la salut. Han analitzat el contingut dels excrements de casi 4.000 persones. Amb aquest treball s'han identificat 14 grups principals de microorganismes que estan presents en el 95% de les persones, però mostra la complexitat de l'ecosistema i identificar 664 grups més. Un dels aspectes interessants dels treballs, liderats des de l'Institut Flamenc per a la Biotecnologia (VIB), a Bèlgica, i la Universitat de Groningen, a Holanda, és que s'han realitzat de manera independent i, malgrat això, han obtingut resultats similars.

Aquestes universitats han confirmat la relació entre alguns microbis i malalties com el càncer de còlon o la colitis ulcerosa. Els científics van veure també que problemes de salut, com un atac al cor, estaven relacionats amb una reducció en la presència d'alguns bacteris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada