divendres, 6 de maig del 2016

El 60% de les persones amb síndrome de Down pateix Alzheimer de manera precoç

Més aviat i amb més freqüència. Així es presenta l'Alzheimer en les persones amb síndrome de Down. El 100% de la gent amb down té lesions patològiques de la demència als 40 anys, encara que no tota acaba desenvolupant la malaltia. A més de l'elevada incidència, els experts alerten que l'Alzheimer en persones amb down també es comença a manifestar en edats més primerenques, uns 15 o 20 anys abans que la població general.

Una altra de les associacions detectades pels experts ha estat la vinculació de epilèpsia amb l'Alzheimer, el motiu d'aquesta associació natural que fa que el trastorn genètic i la malaltia neurodegenerativa caminen de la mà es troba en el cromosoma 21. En aquest orgànul nia també un gen que produeix la proteïna amiloide, una molècula essencial en el desenvolupament de l'Alzheimer i present en forma de plaques en el cervell quan es manifesta la malaltia. La predisposició genètica del down fa que l'Alzheimer es desenvolupi més i molt abans.

Conscients de la forta vinculació entre l'alteració del cromosoma 21 i l'Alzheimer, l'hospital barceloní i la Fundació Catalana de Síndrome de Down, que té el registre més gran del món amb 2.500 persones censades, porten 15 mesos examinant a persones amb down per avançar- a la malaltia degenerativa i intentar detectar-la de forma precoç.

NOTICIA ORIGINAL:

El 60% de les persones amb síndrome de Down pateix Alzheimer de manera precoç

NOTICIES RELACIONADES:

Síndrome de Down 

Revista internacional sobre la Síndrome de Dawn


VIDEO:

http://elpais.com/elpais/2016/04/14/ciencia/1460657745_391482.html

1 comentari:

  1. Aquesta notícia em pareix molt interessant, ja que el tema sobre el qual tracta el síndrome de down ja l'hem donat a classe i em pogut parlar un poc d'ell.

    ResponElimina