dimarts, 10 de maig del 2016

El genoma de la carlota revela el secret del seu color

[Img #35793]Les carlotes pertanyen a l'arbre filogenètic d'altres plantes com l'api, l'encisam o el gira-sol. No obstant això, els genomes d'estos cultius, importants en les dietes humanes en tot el món, encara no havien sigut publicats, fins hui.

"Els usuaris immediats de tota la seqüència del genoma seran els productors de plantes, que ho utilitzaran per a la selecció assistida per marcadors perquè resistisquen a les malalties de les llavors i per a saber més sobre les característiques del cultiu. També serà útil per a uns quants laboratoris que duen a terme investigació fonamental sobre els pigments de la carlota, la seua resposta a l'estrés biòtic i abiòtic, el seu creixement, reproducció i evolución", assegura a Sinc Philipp Simon. Segons el científic, "el genoma contribuirà a la nostra comprensió de les vies de biosíntesi d'altres trets de la carlota, inclosos els gens que influïxen en l'acumulació de carotenoides, antocianinas, hidrats de carboni i terpenoides. Així mateix, ampliarà el coneixement sobre plagues i malalties, resistència, respostes a l'estrés abiòtic, reproducció i creixement; i ajudarà a produir cultius més eficientes".


Els científics saben que les fruites i verdures no són només una font de calories i fibra, sinó que també proveïxen nombroses vitamines i altres compostos que tenen un efecte beneficiós sobre la salut. "Los avanços en les tecnologies de seqüenciació donen als científics de plantes nova informació per a desenrotllar varietats de cultius amb major valor nutricional", afig l'investigador.



Noticia original




1 comentari:

  1. Hola Juan, he vist el post i m'ha semblat molt curiós. L'ADN és àci nucleic que s'encarrega de transmetre la informació genètica, a partir d'ací, em sembla molt interessant que avui el pugam descodificar i obtindre informació d'ell.
    Em pareix molt curiós que pugam averiguar les raons del color a partir d'aquesta informació.
    Tanmateix, un video explicatiu no vindria mal per poder ambliar els coneixements!

    ResponElimina