divendres, 6 de maig del 2016

Cara a cara amb el volcà submarí de El Hierro

A 500 metres de profunditat, davant de la costa de El Hierro, és on està ubicat un volcà que va sorgir de baix de l’aigua fa 4 anys. Va ser en octubre de 2011, després de que es detectaren molts terrartrémols en pocs dies, es va produir l’erupció del volcà davant de la localitat de La Restinga , que va tindre que ser evacuada.

Aquesta va ser la primera vegada que es va produir una erupció volcànica en Espanya desde 1971 . Desde l’erupció s’han anat arreplegant mostres amb robots submarins, fent fotografies i s’ha cartografiat el fons marí de la zona.

Després d’una nova expedició submarina de febrer, s’ha pogut observar com es produeix l’eixida de gasos i han pogut confirmar algunes averigüacions que els investigadors havien fet fa temps.
El mateix volcà que va destruir la fauna i la flora del ecosistema del Mar de las Calmas, està en segona fase de reconstrucció de l’ecosistema, és a dir, estan desapareguent certs agents tòxics i el propi volcà està administrant els nutrients necessaris per a que es regenere la vida.
Aquestes investigacions no seran útils solament per al volcà de El Hierro, sinó que també per a conèixer millor el vulcanisme oceànic, una cosa molt important, ja que el 80% de l’activitat volcànica es produeix baix l’aigua.


- Noticies relacionades:


- Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada