dilluns, 9 de maig del 2016

De veritat afecta la Lluna plena als humans?

Un equip internacional d'investigadors estudia els patrons de son de milers de xiquets de tot el món per a comprovar si s'alteren a causa del satèl·lit



Molts científics estan convençuts de que la Lluna i les seues fases tenen una influència en la salut i el comportament dels humans, no són pocs els que acusen al nostre satèl.lit de provocar alteracions en el son o, inclús, en el nostre organisme i la nostra ment; per a saber si és veritat, un equip internacional d’investigadors ha estudiat els patrons de son en milers de xiquets, per a comprovar si aquestos s’alteraven per culpa de la lluna i com aquestes alteracions, d’haver-les, modificaven les seues vides diàries. En  resultats de la investigació consideren que dur a terme aquest estudi amb xiquets podia ser particularment rellevant, perquè els xiquets són més susceptibles als canvis de comportament que els adults i les seues necessitats de son són majors.


L'estudi es va dur a terme sobre un total de 5.812 xiquets dels cinc continents,les dades se van anar arreplegant al llarg de 28 mesos, la qual cosa equival al mateix nombre de cicles llunars, que van ser dividits en tres fases:Lluna plena, mitja Lluna i Lluna nova.

Les conclusions de l’estudi van revelar que en general, la duració del son nocturn durant la Lluna plena en comparació amb la Lluna nova es reduïa de mitja en 5m, amb 1% de variació, el que no representa a cap amenaça per a la salut. Per tant no hauríem de preocupar-nos per la Lluna plena. Els nostres comportaments estan en gran manera influenciats per molts altres factors com els gens, l'educació, els ingressos i els aspectes psicosocials, però no per les forces gravitacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada