dilluns, 9 de maig del 2016

Nou mecanisme relacionat amb el càncer


El grup de investigació en genètica computacional de la Universitat Pompeu Fabra ha descobert noves alteracions relacionades amb el càncer. Per primera vegada els científics no es centren solament en el ADN, sinó en els productes que s’extrauen d’ell.

La informació genètica de les cèl·lules es troba codificada en la cadena d’ADN, aquesta informació es llegida per la maquinaria cel·lular, que genera el ARN per a traduïrlo en proteïnes. Aquest procés necessita una regulació molt minuciosa. En algunes ocasions es formen molècules d’ARN diferents per culpa del mateix gen, les quals produeixen diferents proteïnes. Els científics han realitzat l’analisi de mes de 4.000 mostres d’ARN. El paper que desempenya el splicing alternatiu en el càncer no ha fet mes que començar a sorgir. Tot açò ha sigut possible gracies a les noves tècniques de secuenciació i de la disponibilitat de dades de secuències d’ARN.

Malgrat que el càncer s’origina a partir de mutacions en el ADN, aquestes tenen un impacte en el conjunt de molècules de ARN, que pot introduir i sostindre mecanismes vinculats amb el desenvolupament del càncer. En l’ anàlisi es mostra que les proteïnes lligades al ARN es troben amb molta freqüència alterades en els tumors humans i que aquestes alteracions poden contribuir amb el càncer. Estes alteracions havien sigut invisibles fins ara en els mètodes utilitzats en els anàlisis de genomes de càncer.
Els resultats destaquen l’importaància del splicing alternatiu com a un mecanisme complementari en el desenvolupament del càncer, s’ha convertit en un nou factor que hi ha que tindre en compte.
Esta investigació mostra noves vies per a poder entendre la biologia del càncer i buscar noves estratègies terapèutiques.


Vídeo

1 comentari:

  1. Esta notícia és interessant ja que el càncer és una enfermetat que actualment es troba a moltes famílies. Recibir notícies com aquesta amb nous avanços i progresant cada vegada més és un motiu més pel que lluitar contra aquesta enfermetat.

    ResponElimina