dilluns, 9 de maig del 2016

Un nou fàrmac per a l'asma més greu

Un grup de científics de Regne Unit, Itàlia i Països Baixos ha desenrotllat un nou fàrmac que promet millorar la qualitat de vida a un grup de pacients amb asma i malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC).

Així ho desvela un estudi que acaba de difondre la revista 'The Lancet Respiratory Medicine'. Són "les dos malalties respiratòries més diagnosticades en la població", afirma José Miguel González, pneumòleg de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid i membre de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica.

En general, subratlla González, "estes opcions tenen pocs efectes secundaris i es toleren bé", una idea amb què també coincidix Juan Luis Rodríguez Bella, metge adjunt del servici de Pneumologia de l'Hospital Clínic Sant Carles de Madrid.

No obstant això, apunten els creadors del nou fàrmac , sí que hi ha alguns estudis que descriuen possibles efectes cardiovasculars secundaris, però "son aïllats"
Amb els corticoides inhalats no hi ha este problema, ja que "no s'absorbix a nivell sistèmic i les dosis són menors".

No obstant això, el problema no se centra tant en els efectes secundaris sinó en el repte de "encontrar noves alternatives que aconseguisquen controlar millor la malaltia dels pacients amb asma i EPOC més greus.


Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2



1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesant, ja que aquest nou fàrmac pot millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen asma i malaltia pulmonar obstructiva crònica.

    ResponElimina