dilluns, 2 de maig del 2016

El fòssil japonès que és meitat rèptil, meitat mamífer

Una nova espècie de tritilodóntido trobada en Kuwajima (Japó) ha sigut trobada gràcies a les seues dents fossilitzades aquesta espècie uneix mamífers i rèptils. El seu aspecte sorprèn ja que la teoria de que els mamífers van acabar amb aquest tipus d’espècies en el jurasic és falsa. En la revista Journal of Vertebrate Paleontology es diu que els tritilodontis van sobreviure 30 milions d’anys. Les dents trobades pertanyen a l’època del Cretàcic entre 65 i 150 milionas d’anys. Aquesta espècie ha rebut el nom de  Montirictus kuwajimaensis i va conviure amb els primers marsupials i mamífers amb placenta.


En desavantatge enfront dels mamífers

No se sap si eren ovípars, ni el seu tipus de pelatge, ni el metabolisme que els caracteritzava explica Ian J. Corfe. Comenta que no gaudien d’avantatges evolutius ja que la seua línea evolutiva es va disgregar fa 215 milions d’anys. L’audició dels tritolodóntidos no era bona ja que els ossos de l’oïda fromaven part encara de la mandíbula. La seua locomoció i respiració no estaven tan desenvolupats.Aquesta espècie va sobreviure sobre la Terra més temps que les altres espècies la seua dieta era la que caracteritza a una espècie herbívora i la seua mida estava entre un ratolí i una ovella.

Poc en comú amb els humans

Tot el que es coneix de la nova espècie procedeix de l'estudi de diverses dents i alguns fragments de mandíbula i crani, però és suficient per marcar distàncies amb el gènere. Les seues dents no canviaven com les dels éssers humans sinó que disposaven d’un conjunt de noves dents que s’anaven desplaçant progressivament des del fons de la boca.
La mandíbula era una única peça i els ossos de l’oïda interna ja eren més petits. Si es pugueren obtindre mostres d’ADN es podria comprovar que els humans comparteixen un 70% de característiques amb els tritilodóntidos.

Noticia Principal

Vídeo








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada