dilluns, 9 de maig del 2016

DESCOBREIXEN UN SATÈL·LIT EN ÒRBITA A MAKEMAKE.

Escrutant els afores del nostre sistema solar, el Telescopi Espacial Hubble ha localitzat una xicoteta lluna fosca que orbita al voltant de Makemake, el segon miniplaneta (planeta nan) gelat més brillant (després de Plutó) en el cinturó de Kuiper. Aquesta, catalogada provisionalment amb el nom de S/2015 (136472) 1 i anomenada MK 2, brilla més de 1.300 vegades més dèbilment que Makemake. MK 2 va ser localitzada a aproximadament 2.000 quilòmetres del miniplaneta, i el seu diàmetre s'ha estimat en uns 160 quilòmetres.

Els astrònoms, mitjançant les observacions amb el telescopi Hubble descobriren al satèl·lit orbitant a Makemake, el tercer objecte més gran conegut més enllà de l’òrbita de Neptú, amb un tamany de dos terços del de Plutó.

Alex Parker, de l’Institut d’Investigació del Sud-Oest, en Boulder, Colorado, liderà l’anàlisi d’imatges per a les observacions.

Observacions posteriors d’esta lluna podrien permetre als astrònoms calcular la massa de Makemake, cosa que els donaria una millor idea de la seua densitat i per tant de la seua composició general.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada