dimarts, 17 de maig del 2016

EL TEMPS S'ACABA


La ONG Robin Wood ha aconseguit cridar l'atenció amb tres il·lustracions que tenen com a fi la denúncia dels efectes de l'acció humana sobre el medi ambien
La campaña de l'organització ambintalista alemana ha estat llançada amb un eslògan concís: "Destruir la naturalesa és destruir la vida"; per mitja de la qual es pretén advertir de les conseqüencies fatals que esta causant l'home en la naturalesa. Les il·lustracions han sigut disenyades per Surachai Puthikulangkura. 
Es poden observar les figures de: un os polar, un cérvol i un simi, triades amb premeditació, ja que son espècies representatives dels habitats que estan sent degradats per l'acció humana. En els lloms de tots ells es superposen paisatges en miniatura que gradualment fan desapareixer la silueta. Una representació molt simbòlica, ja que si li donem al zoom, les imatges ofereixen una realitat molt desalentadora.


Resultado de imagen de ong robin wood
Aquesta primera imatge esta titolada El desglaç, i representa el canvi climàtic. sobre la figura de l'os polar, - una especie en extinció- es pot veure una planta petrolífera en flames i diferent maquinària, que ens recorda a les polèmiques activitats en l'Ártic d'algunes multinacionals, entre elles shell, que va abandonar el treball en agost del 2015.







Resultado de imagen de ong robin woodLa segona imatge te com a títol la desforestació de la selva, i esta representada en un cérvol.
Espercep un bosc completament talat, grues i llenyataires arrasant amb els últims arbres. se'ns indueix donç al fet de que els humans ja hem destruït la meitat de tots els arbres del planeta.
diversos estudis confirmen que es talen 15.000 milions anualment.







Resultado de imagen de ong robin wood
En la tercera y ultima imatge, La destrucció del bosc tropical, la part superior del primat està embolicada en flames, i recorda la crema il·legal de terrenys per a una posterior producció d'oli de palmell, que s'utilitza per als biocombustibles i cosmètics.
Aquestos incendis han estat tan violents que l'habitat d'espècies com l'oranguta ha quedat pràcticament anul·lades, i fins i tot ha afectat als humans, on el fum a arribat a les zones urbanitzades i ha obligat al tancament d'escoles, entre altres..



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada