dimarts, 3 de maig del 2016

Una molècula per combatre 4 virus alhora

 La idea que una sola pastilla pugua combatre diverses malalties infeccioses a la vegada, comença a prendre forma. Encara queda molt per a arribar ahí però ja està utilitzant-se el germen que crearà noves cures i ser una nova família de medicaments panvirales. Aquesta pildora es investigada per un grup d'investigadors de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
És una molècula capaç de combatre simultàniament els virus de la sida, l'hepatitis C , el dengue i la febre del Nil Occidental.


Els resultats dels assajos en cultius cel·lulars de la molècula van demostrar la seva eficàcia per inhibir el virus de l'hepatitis C i algunes soques del VIH resistents als antivirals comuns. Però a més, quan els investigadors van veure la potència d'aquestes molècules contra el VIH, van decidir anar un pas més enllà i buscar altres virus els mecanismes de reproducció fossin similars als del qual provoca l'hepatitis C. Els científics van provar amb el virus de la dengue i el de la febre de l'Nil Occidental, que comparteixen estratègia replicativa i genoma amb el VIH, i van descobrir que la molècula també funcionava contra ells.


Tot i que encara queda molt recorregut al laboratori i haurà de confirmar-se la seva efectivitat en més estudis in vitro i en models animals, els investigadors asseguren que aquesta troballa és la porta d'entrada "a desenvolupar una nova família de fàrmacs panvirales, amb capacitat per inhibir diversos virus al mateix temps ". L'important, assegura, és que "l'interès per desenvolupar drogues panvirales és alt" i això és "prometedor" per a la investigació.




NOTICIA ORIGINAL:

Una molècula per combatre 4 virus alhora

NOTICIES RELACIONADES:

Home que s'inocula de Malaria per a poder erradicar-la

Erradicar la rabia en les persones

VIDEO:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada