dimecres, 4 de maig del 2016

Una mostela provoca una averia total en el LHC al mossegar un cable.

Una mostela ha provocat esta passada nit una avería temporal en el Gran Colisionador de Hadrones  al mossegar un cable de potència, segons han confirmat els enginyers de l’instalació.

L’avería ha provocat la suspensió durant dues semanes. El colisionador te una llargària de 15km i serveix per a estrellar partícules a la velocitat de la llum. Justament, quan anaven a recabar nova informació sobre el Bosón de Higgs, ha sorgut aquesta avería. Els enginyers que van investigar aquest accident van trobar restes d’un animal carbonissat molt prop d’un cable elèctric mossegat, afirma el cap del CERN.

L’accident ha provocat un retràs en els experiments, els enginyers han afirmat que tardaràn un parell de setmanes en tornar a reactivar la gigantesca màquina. Els enginyers han afirmat que és mes comú del que pareixen els accidents amb animals, ja que estàn a l’aire lliure. Hi va haver una vegada, en 2009, que va haver una averia per culpa d’un ocell que va deixar restes de pa sobre els sistemes elèctrics.

NOTICIA ORIGINAL


NOTICIES RELACIONADES

La voz de galicia

Dw

VIDEO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada