dilluns, 9 de maig del 2016

Un dispositiu mogut pel pensament per tornar a caminar





Hi ha certs desenvolupaments de la ciència que semblen sortits de la ciència-ficció i no només això, sinó que semblarien condemnats a romandre en el món de la imaginació. Restaurar la visió usant un petitíssim dispositiu que estimuli l'activitat de les cèl·lules de la retina o moure una mà perduda en un accident amb elements que fan pont entre la mà robòtica i el cervell són alguns exemples.

Dotar de capacitat de moviment a un cos que l'ha perdut completament, usant un aparell de la mida d'un fòsfor o llumí, i que no requereix per a la seva implantació l'obertura quirúrgica del cervell, és una idea que sobrepassa a les altres en aquesta escala de la ciència-ficció.

Aquesta idea l'estan començant a portar a la pràctica uns científics a Austràlia, que han creat una interfície cervell-màquina, que és mínimament invasiva quan s'implanta a prop de l'escorça motora del crani humà i que els donarà a persones amb lesions a la medul·la espinal noves esperances per poder caminar usant el poder del pensament. Els creadors de la interfície adverteixen que la fase d'entrenament que tindran els pacients per aconseguir moure un exosquelet serà llarga i difícil. Per això els primers candidats escollits seran persones joves i que hagin demostrat tenir una determinació i una capacitat de perseverança molt grans.


Notícia original: http://noticiasdelaciencia.com/not/19177/un-dispositivo-movido-por-el-pensamiento-para-volver-a-caminar/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada