diumenge, 8 de maig del 2016

Els nous gens del càncer

S’han descobert recentment cinc nous gens vinculats al càncer de mama (MED23, FOXP1, MLLT4, XBP1 i ZFP36LT). Així com 13 mutacions desconegudes fins al moment. Aquest últim avanç al camp de l’oncología, s’ha realitzat al Wellcome Trust Sanger Institute(Regne Unit), basat en la major seqüenciació de genomes complets de persones amb este tipus de tumor. En total, 560. Un descobriment que, segons els investigadors, aplana el camí en teràpia personalitzada.


Així es diu a dos articles que han eixit a les revistes  Nature i Nature Communications en els que els autors exposen l'anàlisi dels genomes de 556 dones i quatre hòmens amb càncer de mama, procedents dels Estats Units, Europa i Àsia. En aquesta ocasió s’han estudiat els genomes codificants i no codificants de les proteïnes, cosa que ha ajudat molt, i no s’havia fet fins al moment.



En la seqüenciació genètica dels 560 participants, es van identificar les mutacions en 93 gens que estan implicats en el creixement dels tumors. També s’utilitzaren els mateixos 560 genomes del càncer de mama per a demostrar que els distints tipus de firmes mutacionales trobades s'associaven amb el moment en què es repliquen parts del genoma. Tot açò ens ajuda a que pugam tindre una cura més personalitzada i eficaç en un futur.  
Mamografía d'una pacient

-Video d'interés:

-Notícia original:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada