dimecres, 18 de maig del 2016

VERDE QUE TE QUIERO VERDE.


Algunes ciutats com: Copenhaguen, Ciutat de Mèxic, Barcelona o Madrid, són una mostra de zones que han apostat per les cobertes verdes
La construcció de teulades ajardinades va ser primerament un somni però hui per hui s'encamina a ser una realitat comuna en algunes ciutats Espanyoles.
Un exemple d'això el podem trobar en Boadilla de la Muntanya (Madrid), que disposa d'una de les cobertes ecològuiques més importants del planeta.
"El segle XXI sera verd o no sera", va discórrer el president de l'associació Espanyola de cobertes verdes.



Es poden construir en la majoria de les cobertes, però hem de tenir en compte que es necesita l'estudi previ dun tècnic; per a que analitzi si l'habitatge pot o no suportar aquest tipus de teulada.
Ademes és necessari el vot de les tres cinquenes partes dels veïns per a la seva instal·lació.

Les cobertes enjardinades donen ús a milions de metres quadrats i contraresten la perduda d'espais naturals, així mateix aporta grans beneficis tant al medi ambient com als propietaris de la finca:

- Aïllament tèrmic ( no supera els 35 graus)
- Allarga la impermeabilització.
- Reté l'aigua de les precipitacions.
- Redueix la contaminació atmosfèrica i acústica.
I en le steulades actua com a "tendal" reduint fins un 30% la despesa en climatització.

Amb la tecnología actual shan desarrollat cubertes verdes que intenten imitar la natura mitjançant un mecanisme constructiu multicapa, en el qual cada capa realitza una necesitat de la planta y tot el sistema.

NOTICIA ORIGINAL









5 comentaris:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesasant ja que fent aquesta accio podriem beneficiar el medi ambient i tambe les nostres condicions de vida.

    ResponElimina
  2. Hola Sole. Aquest article em resulta molt beneficiós per al medi ambient i per als humans,ja que proporciona un estalvi energètic considerable.
    Funcionen com un termostàt natural(disminuint l'ús d'aires condicionats/calefaccions),disminuiexen la despesa energètica i són un excel·lent aïllant acústic(són com mamapares naturals del soroll).
    Des del meu parèixer aquest innovació ecològica em pareix molt positiva, tant per als humans que ens estalviem diners, com per al medi que s'estalvia morts.
    Pense que a les gras ciutats on els gratacels innunden el cel, convindria posar els teulats més verds, ja que aporten una gran quantitat de beneficis.
    Llàstima que els humans malgastem els diners o els furtem i no els invertim en projectes beneficiosos per al medi àmbient com aquest.

    ResponElimina
  3. Hola Sole. Aquesta és una proposta molt interessant. Amb el desenvolupament de la humanitat i de les tecnologies, l'urbanització ha anat lllevant lloc als espais naturals, amb la qual cosa el medi terrestre es veu bastant perjudicat. Amb aquest tipus d'iniciatives, a més d'aportar-hi una sèrie d'avantatges als edificis, ajudem a preservar els medis naturals i així contrarestar l'impacte que provoquem. Esperem que a partir d'ara els sostres de tots els habitatjes agafen un color verd per tal de perdurar la vida de la Terra.

    ResponElimina
  4. Aquesta em sembla una brillant iniciativa. Amb la urbanització hem destruït gran quantitat de paratges naturals i hem destruït la casa de molts éssers indefensos. Si amb açò podem contribuir a corregir i millorar un dels majors errors que em comés, destrucció dels paratges naturals per benefici propi, aconseguirem contribuir amb el medi ambient. A més, aquesta proposta també ens aporta beneficis a nosaltres. A què esperem per a portar endavant aquesta iniciativa?

    ResponElimina