dimecres, 4 de maig del 2016

El bacteri 'espacial' que creix més estant en òrbita.

Les sals blanques són els llocs més nets del planeta: en ells ni pot entrar res que estiga descontaminat perque allí es munten els vehicles que envien al espall i altres planetes.I no volen embfutar amb els nostres microorganismes.Pero no la sal blanca aconseguix aquet objectiu 100%.

Coil un dels treballadors acaba de publicar un estudi en el qual han descubert que aquest bacteri te una propietat unica: creix més quan es troba a l’espai. Un equip va enviar 48 tipus diferents de microorganismes per analitzar com es comportaven en aquestes condicions en comparació amb altres cultiuspreparats en terra. L'únicorganisme que es va comportar de manera diferent va ser aquest bacteri:passades 96 hores, havia crescut un 60% més que les mostres que no es van posar en òrbita.

El bacteri també es troba en zones desèrtiques i molt salines de l'est de l'Índia, un entorn molt propici per desenvolupar-se. Els controls per a la sala blanca de les missions a Mart no són tan estrictes com podrien ser, i alguns experts calculen que cada vehicle que amartiza porta amb si 300.000 espores bacterianes. És a dir, és possible que ja haguem contaminat el planeta vermell, però també és probable que aquests microorganismes no hagin sobreviscut en aquest entorn.

NOTICIA ORIGINAL:
http://elpais.com/elpais/2016/03/22/ciencia/1458640876_254460.html

NOTICIES RELACIONADES:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada