dilluns, 9 de maig del 2016

Descobreixen els tres planetes més semblants a la Terra i amb més probabilitat d'albergar vida


Trappist - 1b o trappist - 1c seria el segon ( o tercer ) planeta com a millor candidat per albergar vida a la Via Làctia, descobert per investigadors de la Universitat de Lieja  i del MIT de Boston.
El Sol seria xicotet , feble i roig, però estaríem tan a prop d'ell que la radiació seria dos vegades més intensa que a la Terra. Una part del planeta sempre miraria al Sol i l'altra estaria fosca i freda. Podríem viure allà perquè l'evolució ens hauria portat a estar adaptats. La estructura d'aquest sistema planetari seria més similar a escala al sistema de llunes de Júpiter que al del Sistema Solar.

Els investigadors van descobrir que la llum d'aquesta xicoteta estrella s'apagava lleugerament a intervals regulars , el que indicava que diversos objectes estaven passant entre l'estrella i la Terra.Els autors de l'estudi creuen que potser els pols d'aquests planetes, que reben menys radiació, podrien ser bons candidats per a buscar vida.

Encara caldrà esperar per conèixer més dades de les composicions químiques de les atmosferes d'aquests nous exoplanetes i saber així si hi ha presència d'algun agent biològic en el planeta. Fins ara , l'existència d' aquests mons rojos orbitant al voltant de estrelles nanes ultra fredes era purament teòrica, però ara tenim un sistema complet de tres planetes. Aquest estudi suposa un pas de gegant en la recerca de vida en l'univers


Notícia original

Notícia relacionada

Video

Video relacionat


1 comentari:

  1. Hola, m'ha agradat molt la teua notícia, ja que jo també opine que hi ha possiilitats de viure a altres planetes Pense que sols fa falta estudiar eixos planetes e instal·lar-se ahi.

    ResponElimina