dilluns, 9 de maig del 2016

Dispositiu per a frenar la mort per pneumònia

Durant el 2015 la pneumònia va causar quasi un milió de morts en xiquets menors de 5 anys en tot el món, segons les dades de l’ Organització Mundial de la Salut.Unicef ha dissenyat un nou dispositiu que ajuda al diagnòstic de la infecció respiratòria aguda, i facilita als treballadors de la salut dels països del Tercer Món el diagnòstic de pneumònia d’una manera eficient i segura.

La pneumònia es una malaltia oblidada, malgrat que es la que més xiquets mata. El Fons de les Nacions Unides per a l’ Infància, ha creat un nou dispositiu per a detectar aquesta afecció. La pneumònia és una malaltia causada per virus, bacteris i fongs que afecta als pulmons. S’irriten, s’inflamen i s’omplin de pus els alvèols (sacs que absorbeixen el aire i traspassen l’oxigen a la sang), cosa que provoca mal i dificultat per a respirar.

El metòde ideal seria una placa del tòrax, però degut a l’escassetat de recursos tenen que fer una altra alternativa, en aquest cas contar les respiracions per minut. La frecuència normal d’un xiquet de cinc anys es de 15 a 25 exhalacions per minut, mentre que d’un amb pneumònia es de 60 per minut. Esta ferramenta permiteix mesurar automàticament el ritme de la respiració dels xiquets/etes, col·locant l’instrument en el pit. Creuen que aquest dispositiu es una peça fundamental per a la detenció de les morts per pneumònia.Diuen que saben que hi ha moltes altres malalties pitjors, però que els seus símptomes son tan clars que no fa falta ningun dispositiu per a detectar-les.

“La nostra missió es aprovisionar els països del Tercer Món amb subministres d’emergència com aliments, medicines i tecnologia que ajuden a millorar la vida de les persones desfavorides”, explica el director d’ Unicef. Mes del 70% de les morts infantils per pneumònia es produeixen en deu països d’ Africa subsahariana i de Àsia sudoriental. Els primers països als que ho subministraran seran Etiòpia, Bolívia i la RDC, seguits d’un gran nombre de països en desenvolupament. Els mes barats costaran sobre 35 dòlars i els mes cars 250 dòlars.

Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Vídeo


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. M'agrada aquesta notícia, resulta interessant l'ajuda que donen les organitzacions al Tercer món.Encara que ja forma part de una malaltia oblidada, s'ha de seguir amb la lluita ja que no a tots els països és així.

    ResponElimina