dilluns, 2 de maig del 2016

Creix la xifra de tigres salvatges després de cent anys en declivi.

La xifra de tigres salvatges ha augmentat per primera vegada en l'últim segle, segons dades presentats per la World Wildlife Fund (WWF) . L'últim recompte eleva la xifra d'estos felins fins als 3.890 exemplars en llibertat, la qual cosa contrasta amb l'anterior estimació de 2010 que localitzava 3.200 animals en tot el món.
Aquests felins estan considerats en perill d'extinció des de fa anys per diverses causes que impossibiliten el seu normal desenrotllament i reproducció. Luis Suárez, responsable del programa d'espècies de WWF Espanya, manifesta que les més preocupants són el constant deteriorament del seu hàbitat generat per l'activitat humana i la caça furtiva.

En els últims sis anys, l'organització sosté que s'ha aconseguit impulsar el creixement de l'espècie degut a tres factors: el creixement de les poblacions de tigres a l'Índia, Rússia, Nepal i Bhutan, les millores en els censos i la major protecció de l'espècie.
S'ha aconseguit revertir la tendència en el descens d’aquestos animals gràcies al treball conjunt de governs i comunitats locals, a pesar que encara es necessita molt esforç i treball per a doblegar el nombre de tigres cap a 2022, va assegurar el vicepresident de la conservació de la fauna de la WWF, Ginette Hemley.

Aquest objectiu, establit en 2010 davall el nom Tx2, consisteix a duplicar la població d'aquesta espècie en els pròxims sis anys.
Aquestes dades es van fer públics en vespres de la III Conferència Ministerial d'Àsia sobre la Conservació del Tigre que es desenrotlla hui a Nova Delhi. Responsables en conservació de diversos països del sud-est asiàtic i de Rússia estudien com continuar desenrotllant el pla Tx2 per a consolidar la tendència, establir noves normes per a controlar el mercat il·legal i perseguir el delicte.


Notícia original:

Creix la xifra de tigres salvatges després de cent anys en declivi. - El pais biodiversitat

Noticies relacionades:

Els 33 lleons salvats en Colòmbia i Perú - El pais Internacional
El perill d'un món sense lleons en llibertat - El pais


Vídeo:

1 comentari:

  1. Que depriment saber que uns dels animals terrestres més meravellosos i inteligents del mon estiguen en perill d'extinció per culpa dels humans… Tot per els seus ossos que utilitzen per a medicina quan es poden reemplaçar per altra cosa, i el pelatje de ells que utilitzen de abrigo quan poden utilitzar de abrigo la llana de les ovelles… En general molt bona informació.

    ResponElimina