diumenge, 8 de maig del 2016

LA TERRA ÉS MÉS VERDA QUE FA 33 ANYS GRÀCIES AL CO2

Vegetació d'un bosc europeu.Se sap molt sobre les conseqüències de la cada vegada més important quantitat de gasos amb efecte d'hivernacle que s'acumulen a l'atmosfera. Es considera que aquests representen ja gairebé el 0,04% de l'aire que respirem. Segons un estudi publicat avui a la revista Nature Climate Change, la Terra ha guanyat 36 milions de quilòmetres quadrats de superfície verda.

L'estudi, en què ha participat el CREAF, pren com a referència els últims 33 anys. Des d'aleshores, la biomassa terrestre ha augmentat al 40% de la superfície de la Terra, mentre que s'ha reduït només al 4%. I els científics relacionen principalment aquest creixement a les altes concentracions de CO2.

"Amb aquest estudi, hem pogut atribuir el reverdiment del planeta a l'augment dels nivells atmosfèrics de CO2 provocat pel consum de combustibles fòssils. Com que hi ha més diòxid de carboni, les plantes han pogut generar més fulles i capturar-lo de l'atmosfera durant la fotosintesi.

Noticia original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2









1 comentari:

  1. L'augment de gasos de CO2 a l'atmosfera no es bo ja que provoca el conegut efecte hinvernacle que es molt perjudicial per a la climatologia, pero es increible que laugment d'aquest gas haja pogut fer possible un augment tant gran en la vegetació , que per ami es molt positiu



    ResponElimina