diumenge, 8 de maig del 2016

Un panell publicitari mata el mosquit transmissor del Zika

Un panell publicitari mata el mosquit transmissor del Zika

Uns panells publicitaris capaços d'atreure i matar el gairebé imperceptible Aedes aegypti , mosquit transmissor del virus de la Zika , dengue i chikungunya , són l'última invenció de dues firmes de comunicació a Rio de Janeiro disposades a donar-li una "resposta pràctica" a aquesta emergència sanitària . Des de fa un mes, els habitants de Rio de Janeiro poden comprovar amb els seus propis ulls com a poc a poc desenes de mosquits van sent capturats pels dos prototips d'aquest tipus panell que van ser inicialment instal·lats en un carrer cèntric i en una altra de la zona nord d'aquesta ciutat brasilera.


Després de l'experiència reeixida , l'agència de comunicació NBS i l'empresa de publicitat exterior Posterscope , les sòcies del projecte , van decidir instal·lar cinc prototips per altres barris de la ciutat. Es tracta del seu aporti davant l'emergència sanitària que Brasil va declarar contra l' Zika.

Atrets mitjançant la radiació d'unes llums negres i de l'emissió d'una solució a base d'àcid làctic , que reprodueix la suor humà, i CO2 , que simula la respiració humana, els mosquits són succionats a través d'uns tubs situats a la part superior del panell, que els arrossega cap a l'interior del mateix i els manté presos fins que moren deshidratats.




1 comentari:

  1. Pense que aquesta noticia és molt interessant ja que gracies als nous panells que han posat moltes persones s´han pogut salvar de tindre aquest malaltia

    ResponElimina