dilluns, 9 de maig del 2016

CÀNCER DE MAMA EN HÒMES: UNA REALITAT POC CONEGUDA



Encara que el càncer de mama és generalment vist com una malaltia de dones, un poc menys de l’1% de tots els càncers de mama es produïxen en els hòmes, pel que és més comú del que la majoria de gent pensa. El sexe masculí també té teixit mamari, generalment en quantitats molt més xicotetes que en les dones i estan exposats a nivells més baixos d'estrogen i progesterona.






En casos extranys, el càncer de mama masculí pot ser degut a les condicions específiques que resulten en nivells més alts d'estrogen. Com per exemple en el síndrome Klinefelter, on els malalts no poden produir prou testosterona, o prenen estrògens per al canvi de gènere i també a causa de les malalties cròniques del fetge o l'obesitat i, inclús, després de la pèrdua d'un testicle.


Hi ha diferències ètniques en la incidència de càncer de mama masculí. En l'África subsahariana, 7-14% de casos de càncer de mama ocorren en els hòmes. En Estats Units, les taxes són més altes en els hòmens afroamericans. Mentres que la més baixa està en els hòmes hispans. Els hòmes que tenen nivells relativament alts d'hormones femenines tenen un major risc de desenrotllar càncer de mama.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada