diumenge, 8 de maig del 2016

EL CERVELL TÉ UN ATLES PER A LES PARAULES


Un grup de científics van descobrir que el processament del significat de les paraules activa patrons cerebrals molt complexos en els que intervenen desenes d'àrees neuronals. Van trobar que els termes pertanyents a una mateixa categoria (persones, llocs, números, emocions...) activen les mateixes àrees del sistema. La investigació també contradiu la idea generalitzada de que el llenguatge només és cosa del costat esquerre del cervell.


Neurocientífics van reclutar set voluntaris. Aquests, van tindre que introduir el seu cap en un escàner cerebral mentres escoltaven un programa de ràdio en el que es contaven històries. Per mitjà d'una tècnica d'imatge per ressonància magnètica funcional, els investigadors van registrar l'activitat cerebral durant la sessió. En total, van obtindre 10.470 paraules. Totes aquestes paraules es van agrupar en 12 zones diferents del cervell.


Els termes amb significats semblants o relacionats activen les mateixes àrees cerebrals. Per exemple, les paraules: mare, esposa, llar, companys, pares... apareixen, per exemple, relacionades amb un augment de l'activitat en la zona on s'unixen el lòbul temporal dret i el lòbul parietal.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada