diumenge, 8 de maig del 2016






El retorn d'un cometa sense cua després de milers de milions d'anys congelat



Durant la creació del Sistema Solar, alguns cossos rocosos van col·lisionar entre si i van donar lloc a planetes com la Terra.D'altres, en canvi, van ser expulsats a l'exterior. Un d'aquests últims està de tornada
, com un bumerang.L’han vist desde el l Telescopi més Gran del Observatori Europeu del Sud i el Telescopi Canadà França Hawaii.Casi intacte desde entonces , l'estudi d'aquest fragment únic serà la clau per entendre l'origen del Sistema Solar.


Aquest Cometa , rep el complex nom de C / 2014 S3 (PANSTARRS), ha estat congelat durant milers de milions d'anys en els confins del Sistema Solar.Aquest cometa ha passat la major part de la seva vida, lluny de la calor del Sol i protegit de possibles col·lisions.Aquest és el primer asteroide en cru que s’ha pogut observar de moment.



Quan els cometes, majoritàriament cossos gelats, abandonen el núvol Oort i s'aproximen al Sol, la calor s'evapora el gel i es forma un cometa amb cua. Aquest, en canvi, no en té. Va ser l'evidència que va indicar als investigadors que es trobaven davant d'alguna cosa substancialment diferent quan el telescopi Pan-STARRS1 ho va observar com un feble cometa actiu a una distància que dobla la que separa el Sol de la Terra.

Video:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada