dilluns, 9 de maig del 2016

EL CERVELL TÉ UN MAPA PER A LES PARAULES



En la Universitat de California en Berkeley, un grup de científics ha presentat un plànol cerebral en el qual es presenta com agafen forma en el nostre cervell, els significats de les diferents paraules que van sorgint en una narració. En aquest mapa podem observar on s’ubiquen les diferents paraules a mesura que anem escoltant-les.

Els investigadors van realitzar un experiment amb imatges per resonancia magnètica mentre un grup reduït de persones escoltava una serie de dades en la radio.
Gracies a esta prova, s’ha descobert, que les dades semblants o que tenen algun tipus de relació, de qualsevol tipus, s’agrupen en sectors molt concrets i diferents del cervell.

Els científics van poder cartografiar les representacions semàntiques de les paraules en el cervell dels participants. Amb un algoritme específic van trobar les característiques comuns dels mapes individuals i amb això, tenien l’objetiu d’obtenir un atles semàntic global. El resultat va revelar una distribució bastant extensa, per mes de cent regions del cervell, a traves dels dos hemisferis de l’escorça cerebral.
Aquesta investigació s’afirma que es podria ajudar a comprendre les bases neurobiològiques de la llen

Noticia original

Noticia relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada